Financieel

  Terug

Zonnepanelen kopen of huren?

Wij begrijpen als geen ander dat u zonnepanelen wilt laten plaatsen op uw dak. Buiten dat dit een zeer goede invloed heeft op het milieu, is het ook voordelig voor uw portemonnee. Als u overgaat tot het laten plaatsen van zonnepanelen, dan heeft u de keuze deze te kopen of te huren. Ondanks dat beide duurzaam zijn en op termijn voor een prettig rendement zorgen, zitten er toch de nodige verschillen in. Met behulp van onze ervaring vertellen wij graag waar onze voorkeur ligt.

Het kopen van zonnepanelen

Eén van de grootste voordelen voor het kopen van zonnepanelen is dat u direct de eigenaar bent. Daarbij geniet u direct van een zeer aangenaam maandelijks rendement. De energierekening gaat drastisch omlaag, waardoor de investering binnen afzienbare is terugverdiend. Wij adviseren onze klanten altijd om zonnepanelen, indien mogelijk, te kopen. Dit levert u maandelijks een hoger rendement op dan bij het huren van zonnepanelen. Zeker omdat verhuurpartijen een groot gedeelte van het rendement voor zichzelf houden.

 

Na de aankoop van zonnepanelen bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Ondanks het geringe onderhoud dat hiervoor nodig is, staan onze adviseurs altijd klaar om u te helpen. Het is daarnaast belangrijk dat de zonnepanelen goed verzekerd zijn. Wij raden aan hiervoor contact op te nemen met uw energiemaatschappij. Met 25 jaar garantie geniet u bijzonder lang en onbezorgd van uw nieuwe zonnepanelen. Om over de door ons geboden nazorg nog maar te zwijgen.

Behoefte aan een investeringsmaatschappij?

Het kan voorkomen dat u de zonnepanelen het liefst wilt kopen, maar dat de investering net even te gortig is. Wij werken samen met een financieringsmaatschappij, waardoor wij u kunnen helpen met het rondkrijgen van de financiën tegen een aantrekkelijk rentepercentage. Voor meer informatie vragen wij u contact op te nemen met een van onze adviseurs. We kijken samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat uw energierekening betaalbaar blijft. Als u bij ons een financieringsaanvraag indient, heeft u doorgaans binnen 2-3 werkdagen een antwoord van deze partij.

Het huren van zonnepanelen

Als u ervoor kiest zonnepanelen te huren, dan betaalt u een maandelijks huurbedrag aan de verhuurder van deze zonnepanelen. U wekt hiermee de benodigde stroom op, terwijl de energierekening omlaag gaat. Door het te betalen maandelijkse bedrag heeft dit echter wel een negatieve invloed op het rendement. Dit komt doordat bedrijven die zonnepanelen verhuren een groot deel van het rendement voor zichzelf houden. En dat terwijl het rendement juist een van de grootste redenen is om zonnepanelen te gebruiken.

 

U bent bij het huren van zonnepanelen niet verantwoordelijk voor het (geringe) onderhoud. Daarnaast heeft u na verloop van tijd de mogelijkheid de zonnepanelen over te nemen. Het overnemen van de zonnepanelen is echter niet bepaald voordelig te noemen.

Kopen boven huren

Wij raden aan om zonnepanelen te kopen. Op termijn kost huren meer geld, terwijl deze verhuurders van zonnepanelen hier grof aan verdienen. Huren zal vooral voelen als een oplossing voor de korte termijn. De aankoop van zonnepanelen zorgt voor eigenaarschap en een bijzonder prettig rendement. Dit zijn twee grote voordelen die niet of minder van toepassing zijn wanneer u zonnepanelen huurt.

Wat is de beste keuze voor mij?

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om tot de juiste beslissing te komen. Om u verder te helpen kunnen onze adviseurs samen met u tot een gepaste oplossing komen. We gaan samen kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat uw energierekening betaalbaar blijft. Maak ook zeker gebruik van onze gratis zonnepanelen dakcheck en kom erachter wat zonnepanelen jou gaan opleveren.

 Neem contact met ons op.