Algemeen

  Terug

Kan ik zonnepanelen laten monteren op een schuin dak?

Laten we beginnen met het goede nieuws dat zonnepanelen prima zijn toe te passen op een schuin dak. Dat komt goed uit, aangezien veruit de meeste huizen in Nederland beschikken over een schuin dak. Redenen hiervoor zijn het uiterlijk, bescherming tegen extreme weersomstandigheden of bijvoorbeeld voor het creëren van extra ruimte middels een zolder.

De hellingshoek van schuine daken

Schuine daken hebben te maken met een bepaalde hellingshoek. De grootte van deze hellingshoek is erg belangrijk om erachter te komen hoeveel rendement de zonnepanelen op kunnen leveren. Daarbij stellen wij dat schuine daken met een hellingshoek tussen de 20 en 60 graden het meest rendabel zijn. Binnen deze hellingshoek vangen de zonnepanelen simpelweg het meeste zonlicht.

 

Daarbij is er een groot verschil tussen de plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak in vergelijking met een plat dak. In tegenstelling tot bij een plat dak, hoeft er bij de plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak geen ruimte tussen zonnepanelen en het dak te zitten.

Het Clickfit EVO systeem

Bij de plaatsing van zonnepanelen op schuine daken maken wij gebruik van het Clickfit EVO systeem. Dit is een bijzonder handig en betrouwbaar kliksysteem, waarmee wij uw zonnepanelen veilig op het dak plaatsen. Daarnaast raakt uw dak niet beschadigd, aangezien er gebruik wordt gemaakt van verstelbare dakhaken in plaats van het boren van gaatjes voor schroeven.

 

U kunt het Clickfit EVO systeem het beste zien als een handig haak- en klik systeem. Met behulp van de deskundigheid van onze professionals proberen wij deze systemen altijd te optimaliseren en gaan wij mee met de laatste trends.

Zonnepanelen met een fraai zicht

De zonnepanelen op een schuin dak zijn zeer goed zichtbaar. Wij begrijpen daarom maar al te goed dat u dit het liefst van een fraai uiterlijk voorziet. Dit is dan ook de reden dat wij alleen werken met kwalitatieve panelen met een fraai design. Zo zorgen uw zonnepanelen voor een bijzonder lage energierekening en heeft u ook nog een schuin dak met een prettig uiterlijk.

 

Op zoek naar professioneel advies? Samen met onze adviseurs weten wij zeker dat we tot de juiste oplossing kunnen komen!Neem contact met ons op.