Algemeen

  Terug

Kan ik zonnepanelen laten monteren op een plat dak?

Naast een groot aantal schuine daken, maken veel mensen in Nederland ook gebruik van zonnepanelen op een plat dak. In deze gevallen monteren onze monteurs een constructie op het platte dak, waarin de zonnepanelen worden geplaatst. Een voordeel van de van de constructie waarmee wij werken is dat we hiervoor geen gaten in uw dak hoeven te boren. Dit beschermt uw dak op termijn onder andere tegen daklekkages. Wel zorgen onze monteurs voor extra ballast, zodat de zonnepanelen te allen tijde op de juiste plaats blijven liggen.

Bitumen dakbedekking op een plat dak

De ervaring leert dat de meeste platte daken zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Dit is een zeer goedkoop en eenvoudig te onderhouden materiaal. Veel mensen kiezen ervoor deze bitumenlaag te bedekken met grind. Zo krijgt een plat dak, ondanks het feit dat het slecht zichtbaar is, alsnog een fraaier uiterlijk. Als er grind op uw bitumen dak ligt, zorgen onze ervaren en bekwame monteurs ervoor dat dit grind wordt verwijderd op de plekken waar de pootjes van de installatie komen te staan.

 

Wij gaan puur en alleen voor de hoogste kwaliteit. Buiten de zorg voor, tijdens en na de montage van de zonnepanelen, streven wij naar perfectie. In een ideale situatie maken wij dan ook gebruik van een bestaande dakdoorvoer of het wegwerken van de kabels langs de gevel. Mocht dit onmogelijk zijn, dan zorgen onze monteurs voor een gepaste oplossing middels een nieuwe kabeldoorvoer. Hierdoor zijn de kabels onzichtbaar.

De hellingshoek voor zonnepanelen op een plat dak

Wij streven ernaar onze zonnepanelen te plaatsen met een hellingshoek van 13 graden. Naar aanleiding van onze bevindingen zorgt deze hellingshoek voor het grootste rendement. Door deze ligging ‘vangen’ uw zonnepanelen het meeste licht, waardoor u optimaal profiteert van deze opgewekte stroom. Via deze manier haalt u de investering in uw zonnepanelen er op korte termijn uit, terwijl de energierekening direct omlaag gaat.

Zonnepanelen op een plat dak iets voor u?

Heeft u vragen over zonnepanelen op uw platte dak? Neem vandaag nog contact met ons op en wij zorgen er samen voor dat u bent geholpen.Neem contact met ons op.